1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Breekbloembrood met kip Paasmeisje

Breekbloembrood met kip Paasmeisje

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepels balsamicoazijn2 theelepels honing300 gram kipfilet4 eetlepels olijfolie50 gram rucola1 breekbloembrood met sesam4 eetlepels yogonaise1 eetlepels grove mosterdzout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


Grillpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer een marinade van de balsamicoazijn met de honing en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Wrijf de kip in met de marinade. Was de rucola en hak de helft fijn. Verwarm het brood volgens de gebruiksaanwijzing en halveer het brood overdwars. Roer de fijngehakte rucola met de yogonaise en de mosterd tot een saus en besmeer de binnenkant van het brood
ermee. Verhit de ingevette grillpan en rooster de kip aan beide kanten in 12 minuten gaar. Laat de kip even rusten en snijd deze daarna in schuine plakken. Verdeel de rest van de rucola en de kip over de onderste helft van het brood. Leg de bovenkant van het brood er weer bovenop.

Serveertip

Super



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top