1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paaseibroodjes Paasmeisje

Paaseibroodjes Paasmeisje

  • Nederlands, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 pak mix voor witbrood van 500gram300ml melk50 gram boterboter voor invetten2 eieren75 gram suiker20 paaseitjes


Verder heb je nodig


Bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de broodmix in een kom en maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk met de boter en schenk dit mengsel in het kuiltje. Klop de eieren los, schenk deze bij de bloem en voeg de suiker toe. Mix het deeg 10 minuten met de deeghaken tot een soepel geheel. Dek het deeg af en laat het op een tochtvrije plaats 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 60 graden. Vet een stuk bakpapier in en verdeel het deeg met 2 lepels in 10 bergjes. Verstop in ieder bergje 2 paaseitjes en maak, met natte handen, de broodjes dicht. Laat de broodjes midden in de oven 30 minuten narijzen. Laat de broodjes in de oven staan en zet de oven op 210 graden en bak de broodjes in 15 minuten gaar en goudbruin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top