1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aspergesalade Paasmeisje

Aspergesalade Paasmeisje

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Ingrediënten 4 personen


4 eieren2 tomaten100 gram sla350 gram groene asperges4 plakken parmaham3 eetlepels walnotenolie2 theelepels citroensapzout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


Grillpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de eieren in 4 minuten halfzacht. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes. Was de sla en laat deze uitlekken. Snijd van de asperges 2 cm van de onderkanten. Vet de grillpan in en rooster de asperges 3 minuten, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en laat ze afkoelen. Grill de parmaham knapperig en laat deze afkoelen. Klop een dressing van de walnotenolie met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla met de asperges, de ham en de tomaat over 4 schaaltjes. Besprenkel de salades met de dressing. Halveer de eieren en verdeel ze over de salades.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top