1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Eiersouffle Paasmeisje

Eiersouffle Paasmeisje

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 prei150 gram oesterzwammen25 gram boter300 ml slagroom80 gram geraspte Emmentaler kaas4 eierenolijfoliezout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


4 ovenschaaltjes van 200 ml


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereidingswijze

Snij de prei in dunne ringen en was deze. Veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan, bak de prei met de oesterzwammen zacht en bestrooi met zout en peper. Vet 4 ovenschaaltjes in en schenk een laagje slagroom op de bodem. Verdeel het preimengsel erover, dan een laagje slagroom en daarna de kaas. Breek voorzichtig in ieder ovenschaaltje een ei, laat de eidooier heel en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met weinig slagroom en wat olijfolie en laat de souffl?s midden in de oven in 25 minuten gaar worden.

Serveertip

Super



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasmeisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top