1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde warme tomaat met luchtige mousse van zalmforel

Gevulde warme tomaat met luchtige mousse van zalmforel

Door: wereldredactie

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Ingrediënten 4 personen


-8 tomaten
-250 gr filet van zalmforel
-2 eidooiers
-2 eetlepels olijfolie
-sap van een halve citroen
-1 dl visfumet
-1 theelepel mosterd
-gehakte basilicum
-scheutje room
-cayennepeper
-peper
-zout





Een feestelijk en lekker warm voorgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Was de tomaten en snij het hoedje eraf om daarna voorzichtig uit te hollen.
-Plaats de tomaten in een Ovenschaal en kruid met peper en zout en overgiet met wat gesmolten boter.
-Plaats gedurende circa 10 minuten in een oven op 170C.
-Controleer de zalmfilet en verwijder desnoods de graten.

Bereidingswijze

-Snij de filet in stukken en pureer deze in een Blender.
-Verwijder de vis uit de blender en meng deze met de eigelen, peper, zout en citroensap en wrijf dit alles nogmaals door een fijne zeef.
-Haal de tomaten uit de oven en vul deze op met de vismousse en plaats de gevulde tomaten terug in de oven.
-Laat alles gedurende nog een 20-tal minuten garen.
-Bereid ondertussen de saus.
-Voeg er de theelepel mosterd aan toe, alsook de gesnipperde basilicum, breng verder op smaak met de cayennepeper en wat zout.
-Garneren
-Haal de tomaten uit de oven.

Serveertip

Schik op een bord, werk het bord af met wat saus.
Serveer met enkele peterselieaardappelen of wat geroosterd brood.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top