1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Portugese Amandeltaart

Portugese Amandeltaart

  • Portugees, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2006

Ingrediënten 8 personen


225 g blanke amandelen of amandelschaafsel, 2 eiwitten, mespunt zout, 250 g suiker, 4 eidooiers, 50 g boter, 2 tl kaneelpoeder, boter om in te vetten, bloem om te bestuiven


Verder heb je nodig


Keukenmachine, ronde springvorm van 24 cm


Bron : Tip April 2006 Bolo de Amendoa do Convento da Vidigu : Simpel en Verrukkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de amandelen of amandelschaafsel in keukenmachine fijnKlop de eiwitten met het zout in een vetvrije komBreng in een grote pan met dikke bodem de suiker net 1 1/2 dl water aan de kook. Laat het suikerwater onafgedekt op laag vuur in +/- 5 min. inkoken tot siroop. Haal de pan van het vuur en roer de amandelen, de eidooiers, het eiwit, boter en 1 tl kaneelpoeder door de siroop. Zet de pan terug op het vuur en verwarm het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur 8-10 min. tot een dik beslag ontstaat. Laat het beslag afkoelen

Bereidingswijze

Verwarm intussen de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem. Schenk het beslag in de springvorm. Bak de taart +/- 25 min. in het midden van de oven tot hij goudbruin isBestrooi de taart met kaneel en laat hem +/- 2 uur in de vorm afkoelen alvorens te serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top