1. Home
  2. Recepten
  3. Schapenkaas
  4. Geweldige ovenschotel met gehakt, aardappels en schapenkaas

Geweldige ovenschotel met gehakt, aardappels en schapenkaas

  • Frans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2006

Ingrediënten 4 personen


200 gr schapenkaas 600 gr rundergehakt 800 gr aardappelen 1.5 dl hete melk 2 uien 2 rode paprika s3 teentjes knoflook 300 gr courgette 60 gr boter 0.2 gram saffraandraadjes verse tijm zout, peper, nootmuskaat en chilipoeder



Dit soort schotels maak ik als ik bijvoorbeeld vrienden krijg en snel klaar wil zijn. Maak dat van te voren klaar dusssssssssssssss oven aan zetten en wijntje in schenken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Giet ze af. Pureer de aardappels en meng er melk, de helft van de boter zout, nootmuskaat en saffraan door. Pel de uien en knoflook en snipper beide fijn. Braad het gehakt in een pan rul zonder vet te gebruiken (als dat lukt anders beetje toevoegen). Fruit ui en knoflook korte tijd mee. Snijd de courgette in blokjes en bak ze kort met het gehakt mee. Snijd de paprika s in reepjes en voeg ze eveneens aan het gehakt toe. Snijd de schapenkaas in blokjes en roer deze door het mengsel. Breng het op smaak met zout, peper, chilipoeder en tijm. Schep de mix van groenten en gehakt in een ingevette ovenschaal en druk de mix met een lepel iets aan. Verdeel de aardappelpuree hierover en leg de resterende klontjes boter op de puree. Schuif de schaal op het rooster voor ca. 160 45 minuten de oven in.,

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top