1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.

Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.

Door: alidada

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-03-2006

Ingrediënten 1 personen


Zie bij de recepten


Verder heb je nodig


Snijplank, knoflookpers,zeef,mes, schaaltje met deksel.

Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.
Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als komkommer gebruikt wordt ruim van te voren laten uitlekken in zeef.

Bereidingswijze

KNOFLOOKSAUS
Voor 2 dl.
2 dl magere yoghurt.
1/4 dessertlepel Dijon mosterd.
1 theelepel citroensap.
cayennepeper (naar smaak).
3 teentjes knoflook geperst.
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
zout naar smaak.
Roer alles goed door, zet het voor ongeveer 6 uur afgedekt in de koelkast.
DEZE SAUS IS EEN WEEK HOUDBAAR IN DE KOELKAST.
PER EETL. 6 CAL.



TZATZIKISAUS
1 zakje tzatzikisaus (Duyvis).
2 dl yoghurt.
1/4 komkommer geraspt en uitgelekt.
Klein beetje zoetstof.
Per eetlepel 8 cal.



ROQUEFORTSAUS
2 dl magere yoghurt.
30 gram blauwe kaas.
1/2 komkommer geraspt en uitgelekt.
PER EETLEPEL 13 CAL.

WHISKYSAUS
2 dl magere yoghurt.
2 eetlepels tomatenketchup.
1/2 theelepel paprikapoeder.
4 druppels worchestershiresaus of maggi.
PER EETLEPEL 8 CAL.

VINAIGRETTESAUS.
Peterselie fijn gesneden.
4 eetlepels azijn.
1/2 eetlepel mosterd.
Peper en zout naar smaak.
Meng alles goed door elkaar, voeg eventueel zoetstof toe.
Houdbaar in de koelkast.

VARIATIE OP VINAIGRETTESAUS.
In plaats van peterselie kan je ook nemen;
Fijn gehakt hard gekookt ei.
Fijn gesneden augurk of zilveruitjes.
Bieslook.
Selderijblad.
Selderijwortel.
Mierikswortel.
DEZE VINAIGRETTE SAUSJES BEVATTEN PER EETL. 5 CAL.

KWARKSAUS
Een klein stukje prei.
2 eetlepels magere kwark.
4 eetlepels azijn.
1 eetlepel olie.
1 eetlepel tomatenketchup.
Peper en zout naar smaak.
PER EETL. 20 CAL.

Serveertip

Bij vlees,vis groenten of wat je ook maar lekker vindt.

Bron

Slankclub



Reacties (27)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top