1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Zwarte bonen
  6. Boontjes op Griekse wijze

Boontjes op Griekse wijze

  • Grieks, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2006

Ingrediënten


- bosje peterselie
- 250 gram champignons
- olijfolie
- 0.5 kilo aardappelen
- 1 eetlepel zeezout kristallen
- 0.5 eetlepel gemalen zwarte peper
- 3 rijpe tomaten
- 0.5 kilo boontjes
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflookBoontjes, een zomers gewas, kun je met een paar ingredi?nten omtoveren tot een ware hoofdmaaltijd. Dit Griekse gerecht is vegetarisch en laat alle ingredienten tot hun recht komen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de uiteinden van de boontjes af. Aan beide uiteinden. En dan in gelijkmatige stukken snijden en wassen. De champignons worden in schijfjes gesneden. De aardappels schillen en wassen. De aardappels snij je in schijfjes / plakken. De uien pellen en in kleine stukjes snijden. Van de knoflook bol breek ik drie teentjes af, die ik pel en ga fijnsnijden. Om het fijnsnijden te vergemakkelijken voeg ik het zout toe. Hierdoor blijven de sappen uit de knoflook goed bewaard, want ze worden door het zout opgenomen. Tevens voorkomt het zout dat de vluchtige stoffen uit de knoflook met de zuurstof in de lucht oxydeert en een onprettige smaak veroorzaakt. De tomaat snij je in grove stukken. Van de peterselie doe ik de steeltjes weg. De rest snij ik grof. In een ruime bakpan verwarm je 8 eetlepels olijfolie. De uien worden gefruit. Zodra de uien glazig zijn gebakken gaan de boontjes erbij. Na zo'n 10 minuten gaan de champignons erbij. Na 5 minuten gaan de aardappelschijfjes erbij. Zodra de aardappelschrijfjes een beetje glazig zijn geworden zijn de aardappelen gaar, en kunnen de tomaten erbij. Meteen ook de knoflook, de peterselie en de peper erbij. Goed omroeren en nog enkele minuten nabakken. Klaar ! Je kunt serveren als hoofdmaaltijd met brood. Erg lekker is het als je er wat kaas over raspt. De portie is voldoende voor 2 grote of 3 kleinere eters.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bron: Aschwin, bezoek voor mooie en duidelijke foto's van elke bereidingsstap zijn website op http://koken.met.aschwin.netOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top