100g choco - 100g boter - 50g rietsuiker en 50g lichte basterdsuiker ofwel gewoon 100g lichte basterdsuiker - 100g muesli - 100g bloem - 1 ei
De combinatie van chocolade en muesli is heerlijk! Maar ja, chocolade is altijd om van te smullen natuurlijk!!!
Verwarm de oven voor op 200?C.
Smelt de boter met de choco in de magnetron. De choco zal niet volledig lopend zijn maar toch al zachter.
Meng de muesli met de bloem en de suiker. Voeg er het choco-botermengsel aan toe en roer goed. Voeg er uiteindelijk nog het losgeklopte ei bij.
Zorg dat alles goed gemengd is. Het deeg zal nog nat zijn.
Leg het deeg in kleine hoopjes op een bakplaat met behulp van een lepel. Druk de hoopjes plat en bak ze gedurende 8 minuten.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Maak ze voorzichtig los en smullen maar!
bwijbenga 02-04-2009
Lekker en lekker snel klaar!
raadhuis30 29-03-2006
Mijn koekjestrommel is zo goed als leeg, dus hoog tijd om dit lekkers eens te proberen.
Groetjes, Karin
briwey 27-03-2006
Bedankt! Dit bracht mijn dagje goed!
Hierbij een tip van mij; voor een "feestelijk" nagerechtje doe je zo:
Het koekje (bak wel een rond koekje van 1?2 cm dikte of vierkant mag ook) voorzichtig op een dessertbord leggen en daarop een bolletje "straciatella of vanille-ijs" en rondom dresseren met een sinaasappelsaus (sap van sinaas en bloemsuiker) en prik een chocoladestokje met sinaassmaak (te koop bij Aldi).
Smakelijk!