Paas-notenbol

  • Nederlands, Ontbijt
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2006
  • Paas-notenbol

    Paas-notenbol

    Paas-notenbol

Deel dit recept

Ingrediënten
*500 gram bloem, gezeefd *1 1/2 zakje gedroogde poedergist *2 1/2 dl melk, tot handwarm verwarmd *3 eidooiers *2 el suiker *1 1/2 tl zout *rasp van 1 schoongeboende sinaasappel *80 gram boter, gesmolten *1/2 tl geelwortelpoeder *50 gram krenten *50 gram rozijnen *75 gram walnoten, grof gehakt *75 gram blanke hazelnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, ingevet

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de melk en schenk dit in het kuiltje. Voeg de eidooiers, suiker en zout toe en kneed het deeg zolang tot het soepel is en van de handen loslaat. Laat het deeg afgedekt 1 1/2 uur rusten op een lauwwarme plaats.
Rasp de schil van de sinaasappel dun af. Voeg de sinaasappelrasp, boter, geelwortelpoeder, de krenten, rozijnen en noten toe en kneed het deeg zolang totdat de vulling gelijkmatig verdeeld is. Vorm een mooie bol van het brooddeeg en leg deze op de bakplaat. Laat het deeg afgedekt op een lauwwarme plaats nog ca. 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 C. Bak het brood in 55-65 minuten in het midden van de oven gaar. Het klinkt dan hol als je er op klopt. Lekker met roomboter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten