1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Reebiefstuk in bladerdeeg

Reebiefstuk in bladerdeeg

Door: will_s

  • Frans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-03-2006

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukjes a 125 gram
60 gram boter
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 bakje champignons
2 sjalotjes
3 el madeira
1 el slagroom
2 takjes peterselie
50 gram roompate
3 eierdooiers
2 el bloem



Dit kan ook met een runderbiefstukje gemaakt worden.Een recept van een topkok !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Biefstukjes inwrijven met peper en zout. In een koekepan 50 gram boter
verhitten en het vlees in ca. 1/2 minuutje
rondom bruin bakken. Uit de pan nemen en laten afkoelen. Bladerdeeg
uitspreiden en laten ontdooien.
Bakplaat invetten met de rest van de boter. Champignons
fijn snijden. Sjalotjes pellen en fijnhakken.
In de bakboter de champignons en de sjalotjes 5 min bakken tot al het
vocht verdampt is.
Madeira en slagroom toevoegen. Op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken. Pan van
het vuur nemen.
Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren. In een kom 2 eierdooiers en
de pate tot een papje mengen en
door het champignon- sjalotten mengsel roeren. Aanrecht bestuiven met bloem.
Vier plakjes bladerdeeg naast elkaar
leggen en op elk plakje deeg een biefstukje leggen. Champignon-mengsel
erover verdelen.
Afdekken met een plakje bladerdeeg. Rondom het vlees het deeg met een
beetje koud water aan elkaar drukken.
Bladerdeeg zo bijsnijden dat het rondjes worden. Bovenkant met losgeklopt
eierdooier bestrijken.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 220 graden en de bladerdeeg pakketjes op de bakplaat
leggen in het midden van de oven.
De pakketjes in ca 20 minuten goudbruin bakken.

Serveertip

Lekker met Haricots Verts, appelcompote en gebakken krieltjes. Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top