1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Kumelbroodjes voor een heerlijke brunch of wat ook.

Kumelbroodjes voor een heerlijke brunch of wat ook.

  • Frans, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2006

Ingrediënten 8 personen


500 gr tarwebloem 310 ml water
10 gr droge gist
Mespuntje zout
10 gr boter

2 el kumel



Leuk voor de feestdagen om heerlijke aparte verse broodjes te bakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereidingswijze

Het deeg met behulp van een deegmes in kleine deegstukjes verdelen en eventueel de gewenste vullong toevoegen en voorzichtig ondermengen. Niet kneden, want dan beschadigen we de deegstukken en zullen onze broodjes niet rijzen.
Meng bij het deeg 2 el kumel en laat dit nog even lekker rijzen. Het deeg verdelen in stukjes van 60 gram per broodje en bolvormig maken. Bovenaan besprenkelen met water. In de kumel rollen alvorens de deegstukjes op de ingevette vakplaat leggen. Laat nog eens 40 minuten rijzen.
Doe de broodjes 20 minuten in de voorverwarmde oven op 220 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top