Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Bouillabaisse van zeeduivel, poon, baars en zeepaling

Bouillabaisse van zeeduivel, poon, baars en zeepaling

Door: marianneoud

  • Afrikaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kilo vis in stukken (zeeduivel, poon, pietman, zeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en zout VOOR DE ROUILLE 1 rode paprika 1 Spaans pepertje 5 teentjes knoflook 5 saffraandraadjes 1 eierdooier 1.5 dl olijfolie



Een geweldig Frans recept die op de BBQ bereid wordt. En goede wijn hoeft geen krans. Dit is zowat het lekkerste wat een mens met smaak op een warme zomerdag buiten kan eten. En met dit recept uit Frankrijk kan je meteen ook buiten klaarmaken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij voor de rouile het vruchtvlees van de pepers in stukken. Pel de knoflook en doe alles in een Blender. Mix tot een gladde saus en bewaar in de koelkast. Snij de venkel, de ui en de tomaten in stukken. Pel de knoflook. Strijk de stukken vis in met vismarinade en kruid met viskruiden. Rooster de stukken op een hete grill. Strooi een handvol vuurkruiden op de houtskool voor extra BBQ aroma. Haal na 3 minuten de grill. Verwijder het rooster en zet een grote wok of kookpan in de kolen. Fruit de ui met de venkel en de aardappelen aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg, als de groenten glazig worden , de tomaten toe en pers er de knoflook bij. Blus met 1 l visfument en 1 l water. Kruid met saffraan, peper, zout, tijm en laurier en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de vis toe en laat de heerlijke soep nog een 10 minuten sudderen. Dien op met de rouille.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top