Pastitsio
- Italiaans,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-03-2006
Ingrediënten
300 gr lange pijpmacaroni1 grote ui
1 blik gepelde tomaten
400 gr rundergehakt
1 bouillontablet
peper
1 tl kaneel
2 el peterselie
witte wijn
1 blikje tomatenpuree
3 eieren
koffiemelk
geraspte kaas
Bereidingswijze
Kook de macaroni gaar.
Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg het gehakt toe en bak dit tot het rul is. Voeg toe: gepelde tomaten, bouillontablet, peper, kaneel, witte wijn, tomatenpuree en peterselie en laat het geheel een tijdje pruttelen.
Schep in een hoge ovenschaal meer dan de helft van de macaroni en giet hier de gehaktsaus overheen. Schep dan de rest van de macaroni erop.
Kluts de eieren met een beetje koffiemelk en giet dit over de macaroni en strooi er de geraspte kaas over.
Zet de schotel 40 min in het midden van een voorverwarmde oven van 200?C.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties