Franse klassieke Boeuf Bourguignon
- Frans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 620,35 kcal |
Koolhydraten | 19,34 g |
Eiwitten | 61,24 g |
Vetten | 20,52 g |
Bereidingswijze
In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken. Tijm, bloem en zout en peper er over strooien. Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken. Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2 uur zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen. In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken. Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken. Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen. Pan nog 15 minuten in oven laten staan. Lekker met aardappels en broccoli.