
1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)
Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE
In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken. Tijm, bloem en zout en peper er over strooien. Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken. Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2 uur zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen. In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken. Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken. Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen. Pan nog 15 minuten in oven laten staan. Lekker met aardappels en broccoli.
Myranda1960 10-08-2019
wat is goede wijn?
mijn man drinkt altijd vespral wijn die vind hij heerlijk
froggysylvia 27-09-2014
Verrukkelijk was het en ik heb er nog abrikozen bijgedaan
007Jose 16-12-2013
kan je dit recept ook invriezen?
Eveline66 17-02-2013
Heerlijk recept, 2 weken geleden gemaakt. Ook niet in de oven maar op een sudderplaatje op het fornuis. We hebben er heerlijk vers stokbrood bij gegeten.
gcleiren 20-04-2012
Ik heb het gisteren gemaakt. Was inderdaad heerlijk. Alleen niet in de oven maar op het fornuis op een klein pitje laten garen.