Franse klassieke Boeuf Bourguignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2006

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kilo magere runderlappen, in grove stukken
  • 300 gr wortelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 rode uien
  • 250 gr kastanje champignons in plakjes
  • 3 el olijfolie
  • halve pot vleesfond
  • 2 el bloem
  • 100 gr spekreepjes
  • 500 ml rode wijn (bourgogne)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken. Tijm, bloem en zout en peper er over strooien. Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken. Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2 uur zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen. In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken. Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken. Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen. Pan nog 15 minuten in oven laten staan. Lekker met aardappels en broccoli.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

arnoldgerritsen716 avatar
arnoldgerritsen716 18-03-2021

Lijkt me heel lekker, maar hoe warm Lijkt me heel lekker, maar hoe warm moet de oven?

Myranda1960 avatar
Myranda1960 10-08-2019

wat is goede wijn? mijn man drinkt altijd vespral wijn die vind hij heerlijk

froggysylvia avatar
froggysylvia 27-09-2014

Verrukkelijk was het en ik heb er nog abrikozen bijgedaan

007Jose avatar
007Jose 16-12-2013

kan je dit recept ook invriezen?

Eveline66 avatar
Eveline66 17-02-2013

Heerlijk recept, 2 weken geleden gemaakt. Ook niet in de oven maar op een sudderplaatje op het fornuis. We hebben er heerlijk vers stokbrood bij gegeten.

gcleiren avatar
gcleiren 20-04-2012

Ik heb het gisteren gemaakt. Was inderdaad heerlijk. Alleen niet in de oven maar op het fornuis op een klein pitje laten garen.

gcleiren avatar
gcleiren 20-04-2012

Ik heb het gisteren gemaakt. Was inderdaad heerlijk. Alleen niet in de oven maar op het fornuis op een klein pitje laten garen.

meeuw405 avatar
meeuw405 23-12-2011

Hallo, Ikzelf zet mijn pan in een oven op lage temperatuur van 100/110 gr.en laat dit goed afgesloten nog zo`n 5/6 uur garen. Gr.Els

marianneoud avatar
marianneoud 23-12-2011

Helaas weet ik niet uit welk kookboek het komt. Maar ik zou even op Google zoeken onder recept Boeuf Bourgignon en bij andere even kijken hoe lang dat in de oven moet. Zorg wel dat je het een dag van te voren klaar maakt. Marianne

Yaro2609 avatar
Yaro2609 21-12-2011

Op hoeveel graden moet je de oven zetten?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten