1. Home
  2. Recepten
  3. Geitenkaas
  4. Aardappeltaart met geitenkaas en honing

Aardappeltaart met geitenkaas en honing

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2006

Ingrediënten 4 personen


Olie om in te vetten
1 kg vastkokende aardappelen
zout
100 g boter
1 bekertje creme fraiche (125 ml) of zure room
1 eetl. honing
3 eieren
1 theel. fijngehakte verse tijm (vers of diepvries)
150 g geraspte (harde) geitenkaas


Verder heb je nodig


Lage bakvorm
bakpapier


Aardappeltaart met geitenkaas en honing
Aardappeltaart met geitenkaas en honing
Aardappeltaart met geitenkaas en honing
Aardappeltaart met geitenkaas en honing
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C. Vet de bakvorm in met olie. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook licht in. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in water met zout in circa 15 minuten beetgaar. Giet de aardappelplakjes af en laat ze iets afkoelen. Smelt de boter en meng de afgekoelde boter door de creme fraiche en de honing. Klop de eieren los en meng de tijm en de geraspte kaas erdoor. Meng het eimengsel door de creme fraiche.

Bereidingswijze

Schep de aardappelplakjes en het eimengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de aardappeltaart 30 a 35 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de taart iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bron: hoogvliet.com



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top