Wilde eendenborstfilet met gele paprikasaus
- Internationaal, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-03-2006
Ingrediënten 4 personen
4 Eendenborsten2 gele paprika`s
1 sjalotje
1 teentje knoflook
25 gr boter
1 theelepeltje paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
0,5 dl witte droge vermouth
2 eetlepels creme fraiche
peper en zout naar smaak
Voorbereiding
Pel en snipper het sjalotje. Snijd de paprika\'s in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie en schep het sjalotje en de paprikastukjes erdoor.
Pers het teentje knoflook erboven uit en roer de tijm, wat zout en peper erdoor.
Smoor de paprika met een deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
Wrijf de eendenborstfilets in met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de boter in een koekenpan en bak de eendenborstfilets in ca. 6 minuten bruin en van binnen rose.
Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of wrijf het door een zeef.
Leg de eendenborstfilets op een bord en houd ze warm in aluminiumfolie.
Roer de Vermouth en de gepureerde paprika door het bakvet. Roer de aanbaksels los en laat de saus 3 minuten inkoken tot hij goed van dikte is. Roer de cr?me fraiche erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de eendenborstfilet schuin in stukjes. Schep de saus in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de filetplakjes als een waaier in de saus. Garneer eventueel met een bergje geblancheerde taug? en partjes kerstomaat.
Lekker met verse tagliatella en broccoli.
Serveertip
Recept : 1999 Jan Schijf, chefkok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties