Gevulde paprika's

  • Internationaal,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten
5 grote rode paprika\'s
60gr boter
1 geperste teentje knoflook
30gr bloem
1 zuur uitje
2,5 dl melk
3 blikjes tonijn(300gr)in olie(uitgelekt)
1eetlepel gehakte bladpeterselie
85gr bloem
2 eieren losgeklopt
1/2 theelepel paprikapoeder
65gr paneermeel
frituurolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor. Snij de paprika\'s in vier stukken. Leg de stukken onder de grill met het vel naar boven, totdat het vel zwart blakert. Doe ze in een plastic zakje en laat ze afkoelen. Verwijder daarna de schil. Verhit de boter op laag vuur in een bakpan. Voeg het uitje toe en fruit het 2 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit deze zachtjes 1 minuut mee. Doe de bloem erbij en roer met een garde totdat het geheel dikker wordt en van kleur begint te veranderen. Haal het van het vuur en schenk langzaam,constant kloppend met de garde,de melk erbij. Zet de pan terug op het vuur totdat het begint in te dikken. Blijf kloppen, totdat het massa van de pan loskomt. Roer nu de uitgelekte tonijn, peterselie en wat zout erdoor. Doe het in een kom, dek deze af met plasticfolie en laat het goed afkoelen. Schep 1 eetlepel vulling op het onderste gedeelte van de stukken paprika en rol deze dicht. Sluit ze stevig af met een coctailprikker. Doe de extra bloem in een schaal, de eieren in een andere en de paprikapoeder en paneermeel in weer een andere. Haal de paprikarolletjes door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren. Laat ze uitlekken en rol ze daarna door het paneermeel. Vul een frituurpan voor eenderde met olie en verwarm deze tot ongeveer 180 gr C (een stukje brood in de hete olie wordt in ongeveer 15 seconden bruin). Bak de rollejes in ongeveer 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en verwijder de coctailprikkers. Serveer ze heet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten