Eendenborst met Thaise saus

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2006

Een heerlijk oosters recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 eendenborstfilets van ca. 300 gr. per stuk - 1 eetl. olijfolie - zout en versgemalen peper.
Voor de saus:
3 bosuitjes - 1 teentje knoflook - 2 theel. versgeraspte gemberwortel - 250 cc gevogeltefond (uit een pot) - 3-4 eetl. chilisaus - 2 eetl limoensap - 1 eetl. gembersiroop - 2 theel. aardappelmeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie

Bereidingswijze

Kerf het vel van de eendenborsten met de punt van een scherp mes ruitvormig tot op het vlees in. Verwarm de oven voor op 200 C. Verhit de olie in een pan, draai het vuur hoog en laat de eendenborsten op de velkant in ca. 8 minuten mooi bruin worden. Neem ze uit de pan , bestrooi ze met zout en peper en leg ze in een ovenschaal. Zet ze met de velkant naar boven 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en laat ze, losjes afgedekt met aluminiumfolie, een paar minuten rusten voor ze in schuine plakken woren gesneden. Maak terwijl de eendenborsten in de oven staan de saus. Snij de bosuitjes in ringetjes en houd het witte en groene deel apart. Giet het eendenvet op een eetlepel na uit de pan en laat het wit van de bosui, de geperste knoflook en de gemberwortel kort fruiten. Giet de fond, de chilisaus, het limoensap en de gembersiroop in de pan en roer goed. Laat de saus een paar minuten inkoken en bind met aangeroerd aardappelmeel. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Verdeel de eenborsten over de, voorverwarmde, borden, schep er wat van de saus over en serveer de rest van de saus apart. Bestrooi de eend met het groen van de bosui. Lekker met basmatirijst en gestoomde of gekookte broccoliroosjes.
Uit: Koken met de Keurslager

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten