Aardappel-kaaskoekjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2006



Weer eens wat anders dan een gekookt aardapeltje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 750 gram geschilde aardappelen,

- zout, peper,

- 50 gram boter,

- 2 schoongemaakte en kleingesneden uien,

- 250 gram grof geraspte belegen kaas,

- 1 el gesnipperde bieslook

- 1 deciliter olijf of zonnebloemolie.


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan-hapjespan

Voorbereiding

- Kook de aardappelen in een pan water met wat zout

- in ongeveer 20 minuten gaar.

- Giet ze af en pureer ze in een foodprocessor

- of stamp ze fijn met een pureestamper.

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een pan

- en fruit hierin de kleingesneden uien

- ongeveer 5 minuten tot ze zacht,

- maar niet bruin zijn.

- Voeg de gefruite uien

- en de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe

- en roer alles goed door elkaar

- Vorm van het pureemengsel 12 platte koekjes.

- Verhit de olie in een grote koekenpan

- en bak de aardappel-kaaskoekjes

- hierin aan weerskanten mooi bruin

Serveertip

- Smaakt heerlijk bij alle soorten groenten en vlees

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 07-04-2011

hoi, ik neem je recept mee hoor, lijkt me erg lekker groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten