Braziliaanse bonensoep

  • Braziliaans, Soep
  • 30-60 min.

Een hartige bonensoep , recept komt uit de regio van Rio....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 blik bruine bonen of kapucijners
- 1 kleine grof gesneden ui
- 1 gepeld teentje knoflook
- enkele takjes peterselie
- mespunt kruidnagelpoeder
- 3 eetlepels olie
- 1 fijngesnipperd uitje
- 3 gepelde tomaten zonder zaad
- mespunt suiker
- 50 gr in blokjes gesneden spek
- worcester saus
- tabasco
- peper en zout
- brood croutons






Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Breng een halve liter water aan de kook.
-Voeg de bonen met het blikvocht, de ui
de knoflook, de peterselie en het kruidnagelpoeder toe.
-Roer goed en laat het
mengsel ongeveer 15 minuten zacht koken.

Bereidingswijze

-Verwarm de olie, fruit het uitje goudgeel en bak de tomaten en de suiker mee.
-Draai het vuur laag.
-Bak in een andere pan de blokjes spek uit.
-Maak het bonenmengsel fijn met een staafmixer.
-Breng het geheel weer aan de kook
en voeg het ui-tomaten mengsel toe.
-Op smaak brengen met worcester saus een
klein beetje tabasco en peper en zout.

Serveertip

Serveer de soep met stokbrood en strooi de croutons over de soep

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten