Braziliaanse bonensoep
- Braziliaans, Soep
- 30-60 min.
Een hartige bonensoep , recept komt uit de regio van Rio....
Ingrediënten 4 personen
- 1 blik bruine bonen of kapucijners- 1 kleine grof gesneden ui
- 1 gepeld teentje knoflook
- enkele takjes peterselie
- mespunt kruidnagelpoeder
- 3 eetlepels olie
- 1 fijngesnipperd uitje
- 3 gepelde tomaten zonder zaad
- mespunt suiker
- 50 gr in blokjes gesneden spek
- worcester saus
- tabasco
- peper en zout
- brood croutons
Voorbereiding
-Breng een halve liter water aan de kook.
-Voeg de bonen met het blikvocht, de ui
de knoflook, de peterselie en het kruidnagelpoeder toe.
-Roer goed en laat het
mengsel ongeveer 15 minuten zacht koken.
Bereidingswijze
-Verwarm de olie, fruit het uitje goudgeel en bak de tomaten en de suiker mee.
-Draai het vuur laag.
-Bak in een andere pan de blokjes spek uit.
-Maak het bonenmengsel fijn met een staafmixer.
-Breng het geheel weer aan de kook
en voeg het ui-tomaten mengsel toe.
-Op smaak brengen met worcester saus een
klein beetje tabasco en peper en zout.
Serveertip
Serveer de soep met stokbrood en strooi de croutons over de soep