Groene erwten met groenten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram groene erwten * peper *zout * 1 ui * pakje erwtensoepgroenten * boter * 4 eieren * 35 gram bloem * tomatenpuree * cayennepeper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de erwten 24 uur van te voren in de week in ruim water, waaraan u 25 gram zout per liter toevoegt. Giet de volgende dag het water af en vervang het door vers , zoutloos water, waarin u de erwten gaar kookt.

Bereidingswijze

Smoor de gesnipperde uien samen met de fijngesneden erwtensoepgroenten in een beetje water en strooi er peper en zout over. Kook de de eieren hard en snijd ze in plakjes. Roer de bloem door 35 gram gesmolten boter en maak een blanke roux door er met kleine beetjes tegelijk zoveel erwtenkooknat door te roeren tot u voldoende hoeveelheid saus hebt, die u op smaak brengt met tomatenpuree en cayennepeper. Breng de erwten over in een beboterde ovenschotel, schep de soepgroenten met ui erover en leg de plakjes ei er op. Giet de saus over het gerecht en laat dit in een matig warme oven op temperatuur komen. Kook de aardappels en maak er met wat melk een luchtige puree van, die u op smaak brengt met nootmuskaat en peper.

Serveertip

Serveer het erwtengerecht en de puree afzonderlijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten