Groene Hollandse erwten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram groene erwten * zout * 75 gram boter * fijngeknipte peterselie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de erwten 24 uur van te voren in de week in water met 25 gram zout. Giet het weekwater weg en vervang het door ruim vers water zonder zout, waarin u de erwten in een goed uur gaar kookt.

Bereidingswijze

Laat de erwten in een vergiet goed uitlekken, stort ze in een diepe schaal en roer er de boter in klontje door. Serveer de erwten, nadat u ze rijkelijk met fijnknipte peterselie hebt bestrooid.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten