Warme oesters met Pineau des Charentes

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2006

Feestelijk voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-16 oesters
- 1 ui
- 1 sjalot
- 1 wortel
- 1 tomaat
- 1 eetlepel olie
- 1 glas Pineau des Charentes
- 1 eetlepel bloem
- 75 g boter
- zout en peper van de molen
- grof zout





Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Pel de ui en de sjalot en snij ze fijn, snij de wortel in schijfjes en de tomaat in blokjes.
-Fruit dit alles op zacht vuur in de olie.
-Zout en peper.
-Overgiet met het glas Pineau, dek af en laat 10 minuten koken op heel zacht vuur.
-
- Filter door een puntzeef en laat de saus op fel vuur en zonder deksel met een derde inkoken.


Bereidingswijze

- Plet de boter en de bloem met een vork.

- Doe dit mengsel in de saus en laat, terwijl u regelmatig omroert, 2 tot 3 minuten op heel zacht vuur koken om in te dikken.

- Open de oesters en haal ze uit hun schelp. Doe ??n oester in een holle schelp en nappeer met een lepel Pineausaus.

- Giet een laag grof zout op de ovenplaat om de schelpen vast te zetten.

- Zet 5 minuten in de oven op thermostaat 180 C.

Serveertip

- Dien heel heet op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten