Sandwich di melanzane con mozzarella e basilico

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-03-2006
  • Sandwich di melanzane con mozzarella e basilico

    Sandwich di melanzane con mozzarella e basilico

    Sandwich di melanzane con mozzarella e basilico

Auberginesandwich gevuld met mozzarella en basilicum

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*2 aubergines *Bertolli Robusto extra vergine olijfolie *2 bollen mozzarella *12 blaadjes basilicum *4 theelepels Bertolli Gusto intenso tomaat en aubergines
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in totaal in 8 lange plakken. Besprenkel de plakken aan beide kanten met de Robusto extra vergine olijfolie. Verwarm ondertussen een grillpan of contactgrill. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over vier van de plakken aubergine. Leg op de mozzarella de basilicumblaadjes. Strooi er wat vers gemalen peper en zout over. Als je een grillpan gebruikt, grill dan eerst de 4 overgebleven plakken aubergine aan een kant, tot ze mooie grillstrepen hebben. Besmeer ze daarna aan de ongegrilde kant met de Gusto intenso en leg ze omgekeerd op de met mozzarella belegde aubergineplakken. Leg de sandwiches vervolgens op de grillpan tot de mozzarella gesmolten is. Met een contactgrill hoef je de bovenste plakken niet voor te grillen. Besmeer ze aan een kant met de Gusto intenso, leg ze omgekeerd op de andere plakken en grill de sandwiches in de contactgrill tot de mozzarella is gesmolten.

Serveertip

Bertolli Robusto extra vergine olijfolie is extra krachtig van smaak. Je kunt voor dit gerecht ook Bertolli extra vergine olijfolie gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten