Geroosterde karbonades met ananas

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 schijven ananas uit blik
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 1dl ketjap
* 3 eetlepels olie
* 1 eetlepel bruine basterdsuiker
* 1 theelepel citroensap
* zout
4 schouderkarbonades
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de ananasschijven boven een kom uitlekken. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Roer in een kom een marinade van de ui, knoflook, ketjap, olie, suiker, citroensap, wat zout en 4 eetlepels ananassap. Leg hier het vlees in, dek de kom af en laat het vlees 3-4 uur marineren. Keer het vlees af en toe om. Leg de karbonades dan op de hete barbecue en rooster ze in ongeveer 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Dep de ananasschijven droog met keuken papier en bak deze ook op de hete barbecue mooi bruin. Leg op elke karbonade een schijf ananas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten