South Beachtortilla

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2006

Een heerlijke tortilla, lekker als lunch of diner, in alle fases van South Beach. Hij is koud ook te eten, maar ik warm 'm de volgende dag lekker even op in de magnetron.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
scheutje olijfolie;

ongeveer 400 gram knolselderij. (in plakjes gesneden, formaat van gebakken aardappeltjes);

knoflook in plakjes (naar smaak);

1 gesneden uitje (mag ook in ui-ringen gesneden worden);

1 gesneden rode paprika;

paar champignonnen in plakjes;

stukje (ongeveer 75 gram) pittige kaas (in stukjes gesneden of geraspt)
Blauwschimmelkaas vind ik hier heerlijk bij, maar je kan ook een stukje belegen kaas nemen;

4 geklopte eieren;

zout, peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In grote koekenpan de olijfolie verhitten en ui, paprika, champignonnen en knoflook op zacht vuur 5 min. bakken. Intussen knolselderij snijden. Ui- en knoflook(etc.) mengseltje even apart houden en de knolselderij ongever 10 minuten bakken in een scheutje olijfolie. Af en toe omscheppen.
In kom eieren loskloppen met zout en peper (naar smaak).
Kaas, ui, knoflook, paprika, champignonnen- en knolselderijmengsel door ei scheppen. Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15 min. bakken tot bovenkant droog is. Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 min. bakken. Tortilla in pan 10 min. laten afkoelen en in punten snijden.

Je kan met de ingredienten spelen zoveel je wilt. Pak gewoon je favoriete tortillarecept en gebruik in plaats van de gebakken aardappel nu gebakken knolselderij.

Eet lekker!

Laatste reacties

jolie34 avatar
jolie34 26-01-2011

Ik denk dat we onze Vet fobie moeten laten voor wat het is en gewoon puur en eerlijk moeten gaan eten dwz zonder de ongezonde opvulmiddelen van de light producten dan komt het allemaal goed. De Fransen zijn ook niet dik en eten een stuk vetter. De Italianen eten zich rond aan de olijfolie en kaasgerechten en worden ook niet dik.....Makes you wonder doesn``t it???

elleniscooking avatar
elleniscooking 04-10-2006

kaas bevat veel vet en is dus niet zo goed voor de lijn. Er bestaan echter wel mindere vette kaas soorten die zou je misscien beter kunnen nemen. Verder wel een lekker recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten