Paasbrood

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr. rozijnen
50 gr. krenten
75 gr. boter of margarine
1 pak witte broodmix
1 eetlepel suiker
1 ei
ca. 2 dl. handwarm water
150 gr. hazelnoten
1 volle eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels honing
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de rozijnen en de krenten, week ze 30 minuten in water en laat ze goed uitlekken (of dep ze met een doek droog). Smelt de boter en roer de suiker erdoor; laat het mengsel wat afkoelen.

Strooi de inhoud van het pak in een kom. Voeg de boter, het ei en het handwarme water toe. Kneed het geheel tot een soepel elastisch deeg volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Kneed op het laatst de krenten en rozijnen erdoor en laat het deeg afgedekt in een kom 30 minuten rijzen.

Hak of maal de noten tot grove korrels, roer de korrels met de suiker, de honing tot een smeu?g, samenhangend mengsel. Vet een brood- of cakevorm (inhoud 2 liter) in. Bestuif het werkvlak met bloem. Druk het gerezen deeg met een deegrol of met beide handen uit tot een lap van ca. 30 bij 30 cm. (ca. de breedte van de vorm).

Bestrijk de lap met het notenmengsel maar laat 2 cm van ??n kant vrij. Bestrijk deze reep met water. Rol de lap stevig op en plak vast met een vochtige rand (de naad). Leg de rol met de naad naar beneden in de ingevette vorm. Laat het brood afgedekt 4/5 kwartier rijzen totdat het brood 2 cm. boven de rand uitkomt.

Verwarm de oven 10 minuten voor op 200?c. Bestrijk het brood met water (of ei). Bak het brood in het midden van de oven in 40-50 minuten gaar en goudbruin. Gaar brood klinkt hol als u erop klopt. Bestrijk het brood nogmaals met water (voor een glimmend korstje). Laat het brood uit de vorm op een rooster afkoelen

Serveertip

? HiEverybody.net

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten