Gepocheerde lamsrug met voorjaarsgroenten in een pepersaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-03-2006

Een prachtig recept uit Frankrijk met een geweldige saus.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 600 gr lamszadel
  • 200 ml lamsfond of kalsfond
  • 100 gr koude boter
  • zout en peper uit de molen
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 100 gr peultjes, schoongemaakt
  • 1 bosje bospeen, schoon gemaakt
  • 2 koolrabi?s geschild
  • 12 kleine uitjes, gepeld
  • half bosje gladde peterselie, fijngehakt.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout. Verhit de olie in een pan en braad het vlees daarin rondom aan. Neem het uit de pan en laat het afkoelen. Bestrijk met een stuk aluminiumfolie met wat boter, leg het vlees en het takje tijm erop en wikkel de folie dicht. Snijd in de tussentijd de groenten in een 1 pansstukjes en kook de soorten na elkaar beetgaar, laat ze in ijskoud water schrikken en uitlekken. Leg het verpakte vlees in kokend water, neem de pan van het vuur en laat ongeveer 8 minuten trekken. Laat in een pannetje de las- of kalfsfond tot de helft inkoken en klop dan de in stukjes gesneden boter er met een garde door. Voeg de groenten toe aan de saus en breng op smaak met zout, grove peper en peterselie. Neem het vlees uit de folie en snijd het schuin ion plakken van een halve cm dikte, Verdeel deze met de groenten over borden en schenk de pepersaus erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten