Spaanse visserssoep

  • Spaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2006

Pittige vissoep uit Spanje, die een echte maaltijdsoep is van grote klasse

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- visresten, de schelpen van de tijgergarnalen ...
- zout, zwarte peper
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt -
-saffraandraadjes
- 2 venkelknollen, in blokjes
- peterselie, fijngehakt
- tijm, laurierblaadje
- 1 rode paprika, ontpit
- 2 Spaanse pepers, ontpit
- 1 gele paprika, ontpit
- 3 tomaten, ontveld, ontpit
- 0,5 kg aardappelen, in blokjes
- olijfolie
- 3 tijgergarnalen p.p.
- circa 700 gr visfilets (naar keuze), gepocheerd
-- 2 dl droge witte wijn
- 1 kg mosselen
- 2 uien
- visbouillonblokjes
- mosselkruiden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*Maak een visfumet van de visresten, ... . *Zeef de bouillon en breng op smaak met de bouillonblokjes.
*Voeg de aardappelen toe en laat op een zacht vuurtje koken tot ze bijna gaar zijn.

Bereidingswijze

*Gaar de mosselen met de mosselkruiden, kort en op een hoog vuur.
*Zeef het kooknat en bewaar.
*Haal de mosselen uit hun schelp maar bewaar er enkele voor de afwerking.

*Stoof in een andere pan de venkel, paprika\'s, uien en tomaten aan in een scheutje olijfolie.
* Kruiden met de knoflook, de Spaanse pepers, zout en peper.
*Overgiet met de witte wijn, de gezeefde visbouillon en mosselsap, voeg de tijm, laurier en de saffraandraadjes toe.
* Breng aan de kook.

*Voeg de visfilets en de tijgergarnalen toe.


Serveertip

*Afwerken met een takje venkelgroen en enkele mosselschelpen
* Serveren met krokant stokbrood en rouille

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten