Boeuf bourguignon van de chef

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2006

Overheerlijk recept, dat eenieder makkelijk kan bereiden !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1200 g rundstoofvlees
-30 lente-uitjes
-4 teentjes knoflook
-300 g champignons
-40 g boter (geklaard)
-8 sneetjes spek (gezouten)
-20 g bloem (tarwebloem)
-5 dl wijn (rood)
-5 dl vleesbouillon
-2 takjes tijm
-2 blaadjes laurier
-0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt)
-1 bosje peterselie
-peper
-zout

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-De uitjes en de knoflook schillen.
-De champignons reinigen.
-Het spek in reepjes snijden.
-Het rundvlees verdelen in blokjes van 3 centimeter.

-De geklaarde boter in een braadpan verhitten en het spek fruiten met de uitjes en de knoflook.

-Uit de pan halen wanneer alles mooi gekleurd is en het rundvlees aanbraden in dezelfde braadjus. Kruiden met zout en peper, bestuiven met bloem, mooi laten bruinkleuren en dan overgieten met de bouillon en de wijn.

Bereidingswijze

-De tijm, de marjolein en de laurier bijvoegen en met het deksel op de pan aan de kook brengen en ongeveer 2 uur laten sudderen.
-Nu en dan het schuim verwijderen.

-Op ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in boter gefruite champignons, het spek en de uitjes toevoegen.
-Op smaak brengen met zout en peper.

-De peterselie spoelen, laten uitdruipen en niet al te fijn hakken.

Serveertip

-Het vlees met de saus in een flinke terrine overscheppen en bestrooien met peterselie. *Zeer warm opdienen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tsfkar avatar
tsfkar 01-09-2013

Heerlijk! Onze Franse schoonzus vond het zelfs net zo lekker dan de Boeuf Bourgignon die haar moeder vroeger maakte! 😊

scully_c avatar
scully_c 19-05-2006

Ook deze ga ik zeker uitproberen. Lijkt mee heerlijk geuren in huis... Wederom dank voor dit super recept! Groet, Ramona

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten