Dronken spinaziesoep

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2006

Een lekkere Vlaamse maaltijdsoep op basis van een abdijbiertje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 ui,
-2 takken selder,
-1 prei
-50 g boter
-2 eetlepels bloem,
-2 eetlepels suiker
-1 fles Tongerlo Dubbel Bruin 6?
-750 ml. Lacroix Groentefond
-450 g bladspinazie (diepvries)
-peper en zout
-2 sneden Ganda Ham, in reepjes
-4 eetlepels geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Snipper de ui heel fijn en snijd de prei en selder in kleine stukjes.
-Smelt de boter in een soeppan en laat de groenten hierin 10 minuten zachtjes zweten, zonder dat ze kleuren.

Bereidingswijze

-Roer de bloem en de suiker door de groenten en overgiet ze, onder voortdurend roeren, met het bier en de fond.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
-Voeg na 15 minuten de bladspinazie toe.
-Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de hamreepjes erdoor.

Serveertip

Schep de soep in warme kommetjes en bestrooi ze met gemalen kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten