Vanillecharlotte met aardbeien
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-03-2006
Een heerlijke Vanillecharlotte met aardbeien en slagroom
Voorbereiding
Cr?me Anglaise
Breng de melk met de helft van de suiker, het uitgeschrapte vanillemerg en het vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker in een kom los en giet al roerend de kokende melk bij de eidooiers.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het, onder voortdurend roeren.
Niet laten koken.
Zeef de cr?me en laat hem afkoelen.
Bereidingswijze
Bekleed een grote ronde schaal geheel,
dat wil zeggen zowel de bodem als de rand, met lange vingers die gedoopt zijn in rum.
Wanneer cr?me Anglaise is afgekoeld voegt u geklopte slagroom en gelatine toe.
Als het stevig is vul je de schaal met dit mengsel.
Laat hem vervolgens een dag opstijven in de koelkast.
Serveer met aardbeienpuree, en toef slagroom.
Serveertip
Erg lekker.
Eet smakelijk.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties