Een lekker varkenshaasje
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 10-20 min.
- Geplaatst op 13-03-2006
Een varkenshaasje wat een beetje meer tijd kost. Maar dan serveer je ook wat !
Bereidingswijze
Verhit 2/3 van de olijfolie en bak hierin de met peper en zout ingewreven varkenshaasjes in ? 10 min gaar.
Neem ze uit de pan, houd ze warm. ( bewaar de olie )
Snipper de uien, fruit ze glazig in de rest van de olijfolie.
Pel de tomaten, haal de pitjes eruit, laat ze zachtjes bakken bij de uien, samen met het uitgeperste teentje knoflook.
Voeg de fond toe en de saffraan , peper of een beetje tabasco en laat dit alles 10 minuten afgedekt trekken.
Verhit de olie opnieuw.
Bak daarin de champignons en de truffel in plakjes.
Blus af met madera.
Laat het vocht voor de helft verdampen.
Voeg de saus toe.
Kook nog even door en breng alles op smaak met peper en zout.
Snijd de haasjes in schuine plakken, schep de saus erover.
Serveertip
Serveer met asperge`s of schorseneren en gepofte aardappel.
Eventueel nog met een groene salade.
Eet smakelijk.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties