Een lekker varkenshaasje

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Een varkenshaasje wat een beetje meer tijd kost. Maar dan serveer je ook wat !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 varkenshaasjes

200 gram kastanjechampignon

20 gram gevogeltefond

3 teentjes knoflook

1 deciliter madeira

5 centiliter olijfolie

1 gram saffraan

5 gram spaanse peper

750 gram tomanten

300 gram ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit 2/3 van de olijfolie en bak hierin de met peper en zout ingewreven varkenshaasjes in ? 10 min gaar.
Neem ze uit de pan, houd ze warm. ( bewaar de olie )


Snipper de uien, fruit ze glazig in de rest van de olijfolie.
Pel de tomaten, haal de pitjes eruit, laat ze zachtjes bakken bij de uien, samen met het uitgeperste teentje knoflook.
Voeg de fond toe en de saffraan , peper of een beetje tabasco en laat dit alles 10 minuten afgedekt trekken.


Verhit de olie opnieuw.
Bak daarin de champignons en de truffel in plakjes.
Blus af met madera.
Laat het vocht voor de helft verdampen.
Voeg de saus toe.
Kook nog even door en breng alles op smaak met peper en zout.
Snijd de haasjes in schuine plakken, schep de saus erover.

Serveertip

Serveer met asperge`s of schorseneren en gepofte aardappel.
Eventueel nog met een groene salade.

Eet smakelijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten