Appelcake uit Sicilie
- Italiaans, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 13-03-2006
Niet goed voor de lijn, maar o zo lekker.
Ingrediënten 8 personen
120 gr. boterBenodigdheden
ronde cakevorm van 24 cm.Voorbereiding
Verwarm de oven op 190 C
Bereidingswijze
Vet de cakevorm royaal in met 20gr. boter en bestrooi de binnenkant met de walnoten
Schil de appel, haal het klokhuis eruit,snijd ze in vieren en vervolgens in plakjes. Meng de appels met de geraspte schil en het sap van de citroen
Meng de eieren, vanille en suiker totdat het mengsel bleek en romig is en voeg de gesmolten boter,bloem,bakpoeder en melk toe. Goed mengen.
Schenk een derde van het deeg in de cakevorm en leg er een derde van de appels, rozijnen en pijnboompitten op. Herhaal dit met de rest van de ingredi?nten en eindig met een laag appels. Bestrooi de cake met suiker en kaneel.
Bak de cake 55 minuten en laat hem vervolgens 20 minuten in de vorm afkoelen.
Haal de cake voor het serveren uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.
Laatste reacties
Hallo Mickey, Als het smaakt,zoals het leest, dan moet het heel lekker zijn. Bedankt, Ineke
Lijkt me heerlijk neem ik mee, gr. Inge
ik neem hem mee lijkt me heerlijk. groetjes gre
Lijkt me heerlijk, Bedankt! Groetjes Joke.
Lijkt me erg lekker. Bedankt voor het recept. Petra