Appelcake uit Sicilie

  • Italiaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Niet goed voor de lijn, maar o zo lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
120 gr. boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde cakevorm van 24 cm.

Voorbereiding

Verwarm de oven op 190 C

Bereidingswijze

Vet de cakevorm royaal in met 20gr. boter en bestrooi de binnenkant met de walnoten
Schil de appel, haal het klokhuis eruit,snijd ze in vieren en vervolgens in plakjes. Meng de appels met de geraspte schil en het sap van de citroen
Meng de eieren, vanille en suiker totdat het mengsel bleek en romig is en voeg de gesmolten boter,bloem,bakpoeder en melk toe. Goed mengen.
Schenk een derde van het deeg in de cakevorm en leg er een derde van de appels, rozijnen en pijnboompitten op. Herhaal dit met de rest van de ingredi?nten en eindig met een laag appels. Bestrooi de cake met suiker en kaneel.
Bak de cake 55 minuten en laat hem vervolgens 20 minuten in de vorm afkoelen.
Haal de cake voor het serveren uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.

Laatste reacties

kicuis avatar
kicuis 18-11-2007

Hallo Mickey, Als het smaakt,zoals het leest, dan moet het heel lekker zijn. Bedankt, Ineke

ingekookt avatar
ingekookt 11-05-2007

Lijkt me heerlijk neem ik mee, gr. Inge

greetje5 avatar
greetje5 10-05-2007

ik neem hem mee lijkt me heerlijk. groetjes gre

jokewvg avatar
jokewvg 31-03-2006

Lijkt me heerlijk, Bedankt! Groetjes Joke.

pwiggers avatar
pwiggers 14-03-2006

Lijkt me erg lekker. Bedankt voor het recept. Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten