1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pittige bruinebonensoep met chorizo

Pittige bruinebonensoep met chorizo

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Ingrediënten 4 personen


100 gram chorizo (stukjes)
1 grote ui, gesnipperd
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika
2 grote blikken hollandse bruine bonen soep (a 850 gr, AH)
1 liter vleesbouillon (van tablet)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden. Snijd blokjes van de chorizorepen en bak ze 3-4 minuten al omscheppend in een soeppan zonder olie of vet. Schep de ui erdoor en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee. Schep het mengsel af en toe om.
Snijd intussen de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes. Schep de groenten met de inhoud van beide blikken bruine bonen door het chorizomengsel.
Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is Voeg zout en peper naar smaak toe.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van driel1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van driel1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top