Slasoep

  • Goedkoop en snel, Soep
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Romige soep op basis van sla. Apart en makkelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 krop (ijsberg)sla-2 gesnipperde uien-1 teentje knoflook geperst-2 bouillonblokjes (smaak naar keuze)- 1 bakje a\' 150 gr. kruidenroomkaas- 1 liter water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Was de sla en scheur de blaadjes in kleine stukjes. Laat ongeveer 50 gram sla over voor de garnering.

Bereidingswijze

Roerbak de ui en de sla met een scheutje boter of olijfolie circa 2 minuten in een pan. blus af met een liter water en twee normale bouillonblokjes. Voeg de roomkaas en de knoflook er aan toe. Laat het soepje aan de kook komen. Haal de pan v an het vuur. pureer het geheel met de staafmixer.

Serveertip

Serveer de soep in grote borden. Bestrooi de soep met de overgebleven 50 gr. reepjes sla.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

-stefke- avatar
-stefke- 27-04-2006

een scheutje gembersaus erdoor is ook lekker

tuxie avatar
tuxie 13-03-2006

Neem ik mee! Had laatst sla over en wist niet goed wat ermee te doen, hier een idee dus :o) Bedankt! Saskia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten