1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Gebakken gamba\'s met venkelboter op artisjokbodem

Gebakken gamba\'s met venkelboter op artisjokbodem

  • , Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Ingrediënten 8 personen


16-24 (afhankelijk van de grootte) rauwe gamba\'s (diepvries of verse) - 1/2 venkelknol met groen - 1 citroen - 1 teen knoflook, fijngesneden - 150 gr. zachte roomboter - zout,peper - 8 mooie, grote (wilde) spinaziebladeren - 8 artisjokbodems (blik) - 1 el. zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Keukenmachine - plasticfolie


Een leuk tussengerechtje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan 1 dag van tevoren ;
Laat de gamba\'s zonodig in de koelkast ontdooien. Pel ze, verwijder het darmkanaal maar laat het staartje zitten. Zet tot gebruik afgedekt en koel weg. Snij voor de venkelboter de venkel in stukken en verwijder de wortelaanzet. Houd wat groen achter en snij dit fijn. Rasp de schil van een halve, schoongeboende citroen. Zet de venkelstukjes net onder water met 1/2 citroen en kook dit in ca. 20 minuten helemaal gaar. Laat de venkel uitlekken, verwijder de citroen. Pureer de venkel in de keukenmachine. Snij de teen knoflook fijn. Meng de knoflook en de citroenrasp door de venkelpuree en roer er 1 el. venkelgroen door. Prak het mengsel door de boter, breng op smaak met zout en peper en schep het op een stuk plasticfolie. Vouw het plastic over de boter en vorm er een rol van. Draai de uiteinden tegen elkaar in, zodat een strakke rol ontstaat. Laat de boterrol in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Leg de spinaziebladeren in ijskoud water. Laat de artisjokbodems uitlekken. Verhit 1 el. olie en bak hierin ca. 5 minuten de garnalen tot ze roodgekleurd en gaar zijn. Bestrooi ze licht met zout en peper en houd ze warm. Verhit 1 el olie en bak hierin de artisjoksbodems ca. 5 minuten tot ze gaan kleuren. Voeg 1/4 van de venkelboter toe en schep het om met de bodems. Leg op elk bord een mooi blad spinazie, zet er een artisjokbodem op, verdeel de garnalen erover. Leg op elkf gerecht een plakje venkelboter. Garneer het met venkelgroen.



























Serveertip

Bestrooi de gerechtjes eventueel met pijnboompitten.
Uit. tip Culinair 13 2003 minigerechtenmenu



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top