Sukadelapjes met hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Lekker ouderwets recept!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g sukadelappen
1,2 kilo aardappels
50 g boter of margarine
3 appels (goudreinetten)
3 uien
2 eetll bloem
3 dl bouillon
3 eetl azijn (appelcider)
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
snufje peper
snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een braadpan

Voorbereiding

Pel en snipper de uien.Schil de aardappels en de appels en snijd ze in stukjes.Dep het vlees droog.

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak het vlees in ca 5 minuten rondom bruin.
Neem het uit de pan.
Voeg de uien aan het braadvet toe en fruit deze ca 3 minuten.
Voeg de bouillon, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit al roerende aan de kook. Schep het vlees terug in de pan en laat het in ca 150 minuten gaar sudderen.Bind de saus met snelbloem of bruine maizena en breng op smaak met peper en zout.Snijd het vlees in stukjes.
Kook de aardappels in weinig water in ca 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de appelstukjes toe. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp alles door elkaar.

Serveertip

Serveer er tuinbonen en witte bonen bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten