1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Chocolade-bananenmuffins

Chocolade-bananenmuffins

  • Amerikaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Ingrediënten 12 personen


2 cups zelfrijzend bakmeel/ 0,5 cup lichtbruine of witte basterdsuiker/ 0,5 cup in kleine, gelijke stukjes gehakte, extra bittere chocolade/ 0,5 theel. zout/ 100 gram boter/ 1 cup melk/ 1 ei/ 1 theel. vanille-essence/ 1 cup met een vork niet al te fijn geprakte bananen (ca. 2-3 stuks).



Snelle, heerlijke muffins. Leuk om met kinderen te maken (en op te eten vooral:-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 gr. C.
Roer in een beslagkom het gezeefde bakmeel, suiker, chocolade en zout met een houten lepel door elkaar.
Smelt de boter, voeg goed kloppend met een garde de melk, het ei en de vanille toe.
Prak en meet de bananen af en roer deze door de vloeistof.
Voeg dit alles met de houten lepel toe aan de kom met de droge ingredienten.
Schep alles RUSTIG en VOORZICHTIG door elkaar totdat alle meel bevochtigd is. STOP VOORDAT DE MIX GLAD WORDT!!!

Bereidingswijze

Beboter een 12 medium muffin bakblik en vul alle vormpjes gelijkmatig af.
Bak ze 12-15 minuten in de ovoorverwarmde oven zo gaar tot de muffins terugveren als je er in het midden op drukt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top