1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Chocolade- en abrikozen brownies

Chocolade- en abrikozen brownies

  • Amerikaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

De allerlekkerste brownies ooit!

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten


100 gr. boter/ 100 gr. extra bittere chocolade (in stukjes gehakt)/ 200 gr. lichtbruine basterduiker/ 2 eieren (losgeklopt)/ 1 zakje vanillesuiker/ 100 gr. volkorenmeel/ geraspte schil van 1 sinaasappel (goed schoon geboend onder koud stromend water)/ 50 gr. gedroogde abrikozen (in reepjes gesneden)/ 50 gr. walnoten


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Smelt boter en chocolade samen au-bain-marie tot een smeuiige, gladde massa is verkegen.
Roer suiker, geklopt ei, vanillesuiker, sinaasapplerasp, abrikozen en walnoten er met een houten lepel goed doorheen.
Schep als laatste het volkorenmeel erdoor tot alles goed vermengd is.

Bereidingswijze

Stort de massa in een (glazen)bakvorm van 20 x 20 cm.
Ik gebruik hiervoor graag een glazen vorm omdat de brownies dan beslist niet te hard gebakken worden en heerlijk smeuiig en chewy worden.

Serveertip

Dit heeft niet meer nodig dan zichzelf :-)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top