Pittige scampi

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Een pittig, warm voorgerecht, met een Vlaamse toets. Geserveerd met rijst kan het als hoofdgerecht dienen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-24 scampi
-4 knoflookteentjes
-2 lenteuitjes
-1 Spaans pepertje, ontpit en in stukjes
-1 eetlepel tomatenpuree
-4 eetlepels olijfolie
-2 dl Tongerlo Dubbel Blond 6?
-1,5 dl room
-2 eetlepels gehakte peterselie
-versgemalen peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Pel de scampi en verwijder ook het zwarte darmkanaal.
- Bestrooi met wat zout.
-Pel de lookteentjes en snijd de uitjes in ringetjes.

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een antikleefpan en bak de scampi heel snel lichtbruin.
-Houd ze warm in alufolie.
-Fruit de uiringetjes even in het overgebleven braadvocht, draai het vuur lager en knijp de look over de uitjes.
-Voeg het bier, de pepertjes en tomatenpuree toe, laat nog even opkoken en roer dan de room door de saus.
-Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

-Verdeel de scampi over warme schaaltjes, lepel er saus over en bestrooi met peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tuxie avatar
tuxie 13-03-2006

mmmmmm ... weer een voortreffelijk gerecht! Neem ik mee! Bedankt! Saskia

smulheks avatar
smulheks 13-03-2006

Bedankt, deze neem ik mee om eens te proberen. Groeten van BEP

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten