Dieet paella
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-03-2006
Bent u op dieet maar wenst u toch paella te eten dan kan dit. Hieronder vindt u het recept om van de heerlijke maar magere paella te genieten
Ingrediënten 4 personen
- 2 rode paprika\'s- 1 g saffraan
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 sjalot, gesnipperd
- 350 g rondkorrelrijst
- 1 liter kippenbouillon
- 400 g zeevruchten (supermarkt of visboer)
- 150 g doperwten, diepvries
.
Voorbereiding
-Prik de paprika\'s aan een spies en leg ze in de gasvlam.
-Draai ze rond tot ze aan alle kanten geblakerd zijn.
-Doe ze 10 min. in een afgesloten plastic zak.
-Verwijder met de punt van een scherp mes de geblakerde delen en de zaden.
-Snijd de paprika in brede lange repen.
-Stamp de saffraan fijn en roer hem door 2 el heet water
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een paellapan of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot even aan.
-Schep om met de rijst en het saffraanmengsel.
-Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.
-Zet de vlam laag en laat de rijst ca. 10 min. zachtjes koken.
-Schep de zeevruchten en doperwten door de rijst en laat alles in nog eens 10 min. gaar worden.
-Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
-Garneer met de repen paprika en serveer meteen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties