Scampi in de oven

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2006

Met dit recept scoort U altijd ...alleen al de saus die onder de gegratineerde kaas zit is keilekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
-12 scampi

-150 gr champignons

-125 ml light room

-1 soeplepel tomatenpuree

-1 scheutje cognac

-100 gr geraspte kaas

-2 ? 3 druppels tabasco

-peper & zout






Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-2 vuurvaste schoteltjes

Voorbereiding

Scampi pellen, champignons in schijfjes snijden.

Bereidingswijze

-De scampi in olijfolie bakken, de champignons bij doen en verder laten bakken, peper en zout toevoegen en regelmatig roeren tot de champignons gaar zijn.

-Ondertussen de room, tomatenpuree en cognac in een kommetje mengen, kruiden en tabasco toevoegen.

-Dit mengsel in de pan bij de champignons gieten om even op te warmen, en dan verdelen over 2 vuurvaste kommetjes.

-Geraspte kaas over strooien, en circa 10 min onder de grill laten kleuren.

Serveertip

Opdienen met stokbrood of rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tisjken1 avatar
tisjken1 20-06-2009

beste Marc,het is een heerlijk recept maar heb er drie teentjes knoflook aan toegevoegd bij het bakken van de scampi``s en de champignons heb ik apart gebakken en later toegevoegd aan de scampi``s en heb ook de saus leven laten inkoken totdat ze wat begon in te dikken, voor de rest was het heel lekker. Hartelijk bedankt voor dit heerlijk recept. Groetjes Anita

elsa_h avatar
elsa_h 26-01-2007

ik heb het meegenomen gr Yvonne

berghuizen avatar
berghuizen 11-04-2006

Nu 2x gemaakt en bevalt nog steeds goed, zowel bij de pubers als bij de oudjes. Wordt een blijvertje. Natuurlijk heb ik niet exact het recept gevolgd, maar even de reuzegarnalen om en om gebakken, champignons erbij er kort bakken tot de champignons net goed zijn. Saus koken tot hij net iets begint in te dikken en dan kaas erover raspen en de oven in. De ovenschaal werd uitgelikt!!! gr, Joop

jeudix avatar
jeudix 29-03-2006

Beste Marc, Wat mij bij het lezen van de receptuur opvalt is dat de scampi\'s wel erg droog \"moeten\"\" worden als je ze met de champignons bakt tot de champignons gaar zijn !Wellicht de scampi\'s zeer kort appart bakken en later toevoegen ? Misschien ook een teentje of 2 knoflook tijdens het bakken van de scam\"pi\'s toevoegen ? Groet Jeudix

carlaenwillie avatar
carlaenwillie 19-03-2006

Ik heb het gisteren gemaakt, maar vond het tegenvallen. De smaak is ok?, maar de saus is erg dun. Groetjes Carla

mangi avatar
mangi 17-03-2006

ziet er lekker uit met een slaatje en glaasje wijn voor als mijn dochter en haar vriend komen eten.Bedankt Corry

anjahans avatar
anjahans 16-03-2006

Mmmmm, heerlijk lijkt me dit, je bent vandaag wel populair bij mij, Marc, hihi, dit is al het derde of vierde recept dat ik van je meeneem! Bedankt weer!! Anja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten