6 eieren * 1 kg spruitjes * 3 sjalotjes (of 1 grote ui) * 150 gr champignon * 2 el olie * stukje gemberwortel (2-3 cm) * 3 tl kerriepoeder * zout * peper * 2 dl kokosmelk (blikje) * 1 banaan * 75 gr noten (cashew, hazel of gewone pinda) * koriander
Wok, pan
Spruitjes eens totaal anders. Recept stond zaterdag in Trouw. Ik heb het meteen uitgeprobeerd en het was heel erg lekker. Zo lekker dat ik het met jullie wil delen.
Eieren hard koken (7-8 min.), laten schrikken en pellen spruitjes schoonmaken, evt. kort voorkokensjalotjes (ui) schoonmaken en snipperenchampignons schoonmaken en in plakjes snijden
Verhit de olie in de wok * bak de sjalotjes (ui) met het kerriepoeder en de geraspte gemberwortel even aan * voeg de spruitjes toe en roerbak ze 3 minuten * voeg de champignons en de kokosmelk toe * breng het geheel aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken * bestrooi met zout en peper en koriander naar smaak * pel de eieren, snijd ze in parten * pel de banaan en snijd deze in plakjes * voeg de eieren en banaan toe en warm ze even voorzichtig mee voor het serveren de noten en evt. fijngeknipte koriander over het gerecht strooien
Dit gerecht is in principe vegetarisch, maar je kunt natuurlijk altijd vlees erbij eten, zeker als je minder eieren gebruikt. Het gerecht kan gegeten worden bij rijst of bij aardappels. Wij aten het met aardappels en toch een lekker stukje vlees erbij (wel minder eieren). Heerlijk! In plaats van banaan kun je natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken. Appel past ook goed bij spruitjes en je kunt zelfs een blikje fruitcocktail gebruiken.
TineW 24-01-2021
Lekker, bedankt om het te delen!
jodemi 01-12-2011
En ze waren warempel zo wel lekker! Dank je wel voor je recept :-)
jodemi 07-11-2011
Hoi! Aangezien ik mezelf al een grote meid mag noemen maar nog steeds geen spruitjes lust ga ik jouw recept maar eens proberen. Wie weet lust ik ze op deze manier wel ;-). Groetjes Jodemi
sonja13091976 19-03-2006
Ojee dit moet ik gewoon een keertje uitproberen. Ik ben gek op spruitjes en groenten koken in kokosmelk maakt het altijd net iets lekkerder. Doe ik ook regelmatig met bloemkool of broccoli en dan wat sambal, ui en knoflook erbij.
Doeidoei, Sonja