Ragout van duiven uit de R&oumlmertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 duiven
  • 50 gram gerookt spek
  • 1 ui
  • 1 eetlepel peterselie
  • tijm
  • 1/2 citroen
  • zout en peper
  • 1 kop bouillon
  • 1 eetlepel maizena
  • scheutje wijn
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de R&oumlmertopf 10 minuten onder water staan.
    Bekleed de R&oumlmertopf met schijfjes spek.
    Snijd de duiven doormidden en schik het op het spek.
    Snipper de ui fijn en meng het met peterselie,
    tijm, citroensap, iets geraspte citroenschil,
    zout en peper en bestrooi de duiven ermee.
    Schenk de bouillon erover.
    Leg de deksel op de R&oumlmertopf, zet hem in een
    koude oven en stel hem in op 200 graden.
    Laat de duiven in 1 1/2 uur gaar stoven.
    Bind het stoofvocht met aangemengde maizena,
    scheutje wijn en stukje boter.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten