Eend met vruchten-zuurkool uit de Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 eend
  • 750 gram zuurkool
  • 250 gram fruitcocktail
  • zout en peper
  • 1/4 liter bouillon
  • 1 verse paprika
  • 1 eetlepel maizena
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan.
    Vermeng de zuurkool met de vruchten en
    de kleingesneden paprika.
    Leg het mengsel in de Romertopf.
    Verdeel de eend in stukken en
    bestrooi met zout en peper.
    Leg de eend op de zuurkool en schenk
    de bouillon erover.
    Leg de deksel op de Romertopf, zet hem in een
    koude oven en stel hem in op 250 graden.
    Laat het gerecht in 2 uur gaar worden.
    Leg de stukken eend op een voorverwarmde schotel.
    Bind de zuurkool met aangemengde maizena en
    breng het op smaak naar keuze.

    Serveertip

    &copy Eduard Bay, Ransbach

    Laatste reacties

    webredactie avatar
    webredactie 13-03-2006

    Hoi! Heb je hier ook een bronvermelding bij? Ik zag diverse gerechten uit de romertopf..? Groeten, Michiel

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten