1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipperagout uit de Romertopf

Kipperagout uit de Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kip100 gram gerookt vet spek3 wortelen1 kleine ui2 eetlepels gehakte peterselie1 kop bouillon1 glaasje cognac1 eetlepel tomatenketchupzout en peper1 eetlepel olijven



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan.
Verdeel de kip in stukken en leg ze
in de Romertopf.
Snijd het spek in dunne plakjes en bak ze
in de koekenpan lichtbruin.
Snipper de ui fijn, meng het met het spek
en verdeel het over de kipstukken.
Snipper de wortelen zeer fijn.
Voeg de wortelstukjes, peterselie, bouillon,
zout en peper toe aan de kip.
Leg de deksel op de Romertopf, zet hem in een
koude oven en stel hem in op 200 graden.
Stoof de kip in 2 uur gaar.
Maak de saus af met cognac, tomatenketchup en
olijven en bind hem met aangemengde maizena.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top